Home Slatko Beze rolat sa bobičastim voćem

Beze rolat sa bobičastim voćem

by Limun i vino
rolat sa borovnicama
rolat sa jagodama
rolat sa borovnicama

Beze rolat sa borovnicama ili jagodama

Odstampajte
Porcija: 8 Ukupno vrijeme pripreme: Vrijeme kuvanja:
Nutrition facts: 200 Kalorije 20 grams Masno'e
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Sastojci

  • 4 bjelanca
  • prstohvat soli
  • 250 gr šećera
  • 45 gr badema u listićima
  • šećer u prahu
  • 200 gr mascarponea
  • 50 ml slatke pavlake
  • 1 sk šećera u prahu
  • 1kk ekstrakta vanile
  • 100 gr borovnica ili jagoda

Priprema

Rernu ugrijte na 200C a pleh dimenzija 23x35cm obložite papirom za pečenje. 
 
Bjelanca i so umutite u čvrst snijeg. Zatim, kašiku po kašiku dodajte šećer i mutite dok se sav šećer ne otopi. Šećer je istopljen kada malo šauma protrljate prstima, ako ne osjetite kristale šećera šaum je spreman. 
 
Šaum sipajte u pleh, poravnjajte i pospite listićima badema. Pecite 5min na 200C a onda smanjite na 160C i pecite još 10 do 15min. Dok površina ne bude čvrsta i počne da dobija boju. 
 
Sa strane pripremite komad folije veličine pleha za pečenje koji ćete posuti šećerom u prahu a na koji ćete izvrnuti koru čim bude gotova. Ostavite tako da se hladi. Papir za pečenje skidate tek kada se kora ohladi. 
 
U medjuvremenu mikserom umutite mascarpone, slatku pavlaku, šećer u prahu i ekstrakt vanile. Kremu premažite preko 3/4 kore a preko pospite borovnice ili jagode. Pomoću donjeg papira/folije urolajte koru u rolat i stavite u frižider da se hladi 1h.
 
 
Po želji, borovnice ili jagode možete posuti burbon vanilom ili rum šečerom, pola sata prije upotrebe za rolat.
 

You may also like

error: Content is protected !!