Home Slatko Kruške u vinu

Kruške u vinu

by Limun i vino
kruške u vinu

Tradicionalni francuski dezert, elegantan i jednostavan, a čiji će ukus, slatkast i začinjen, probuditi sva vaša čula. Poslužite ga sa malo mascarpone sira ili sa sladoledom od vanile kako bi dobili impresivan dezert.

Francuski dezert naravno traži i francusko vino. 🙂 Mi smo za kuvanje koristili Cabernet ali i Merlot može biti odlična zamjena. I znajte, kruške će upiti više aroma i boje što duže stoje u vinu. Mi smo ih ostavili da odstoje preko noći i ukus im je bio magičan. 🙂

kruške u vinu

kruške u vinu

Kruške kuvane u vinu

Odstampajte
Porcija: 4 Ukupno vrijeme pripreme: Vrijeme kuvanja:
Nutrition facts: 200 Kalorije 20 grams Masno'e
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Sastojci

  • 4 kruške
  • 600ml crvenog vina
  • 140gr šećera
  • 20ml soka od pomorandže
  • 1 štapić cimeta
  • 10 kom cijelih karanfilića
  • kora 1 pomorandže

Priprema

1. U dublju šerpu sipajte vino, šećer, sok pomorandže, štapić cimeta, karanfilić i koru pomorandže. Stavite na šporet da provri. 
 
2. Kruške oljuštite, odsijecite im dno, kako bi mogle da stoje uspravno, i ubacite ih u šerpu sa vinom kada provri. Kuvajte tako 20min, okrećući kruške svakih 5min. Kako bi se ravnomjerno skuvale i poprimile boju. 
 
3. Posle 20min kuvanja na umjerenoj temperaturi šerpu sklonite sa vatre, poklopite i ostavite tako da se hladi. Što duže kruške stoje u vinu dobiće ljepšu i boju i aromu

You may also like

error: Content is protected !!