Home SAVJETI I TRIKOVI

SAVJETI I TRIKOVI

by Limun i vino

Kako da vam papir za pečenje bude mekši i lakši za upotrebu?

Papir za pečenje koji ste izrezali, zgužvajte i skvasite pod mlazom tople vode. Potom ga raširite i osušite kuhiskom krpom sa obije strane. Papir je mekan, možete ga jednostavno prilagoditi bilo kom obliku pleha. Nema oštrih i grubih ivica, niti neurednog izgleda.

Kako da vam voda ne prekipi?

Kada kuvate krompir, paštu ili pirinač često se dešava da vam voda iskipi. Kako vam se to ne bi više dešavalo, gornju ivicu šerpe premažete sa malo maslaca.

Kako da znate da li je ulje dovoljno ugrijano?

Kada pržite hranu, ukoliko ulje nije dovoljno ugrijano, hrana će upiti previše ulja i biti gnjecava. Kako bi provjerili da li je ulje dovoljno ugrijano stavite vrh drvene varjače u tiganj sa uljem, ako se oko ručke stvaraju mjehurići znaćete da je ulje spremno za prženje.

Kako spasiti presoljenu supu?

Ako ste presolili supu možete je spasiti tako što ćete oljuštiti krompir, presjeći ga na pola i staviti ga u gotovu supu. Tako kuvati supu još nekih 10 minuta. Krompir će upiti dio soli.

Kada dodati začine u jelo?

Suve začine uvije dodajete na početku kuvanja kako bi se njihove arome razvile tokom kuvanja.

Svježe začine dodajete na kraju kuvanja, kako se njihove arome ne bi izgubile kuvanjem.

Kako pravilno narendati koricu citrusa?

Kada je u receptu navedeno da dodate narendanu koricu limuna, koristite najsitniju rendu koju imate. Trudite se da rendate samo obojeni dio korice, izbjegavajte bijeli dio jer oni unose gorčinu.

error: Content is protected !!